Sloefjes/ babyschoentjes

Vanaf wanneer is het nodig dat een baby'tje sloefjes of schoentjes draagt?

Een baby kan je gerust sloefjes aandoen om hun voetjes warm te houden maar zij hebben het eigenlijk nog niet echt nodig.
Wanneer je kindje begint te kruipen of recht te staan is het fijn om iets om hun voetjes te doen om ze te beschermen zeker als je ze ook mee naar buiten neemt. Het beste voor een kindje om te leren stappen is op blote voeten of sloefjes/schoentjes met een soepel zool. 
Als je peutertje/dreumes dan begint te stappen is het fijn om te weten dat hun voetjes toch een beetje beschermd zijn en het warm hebben. 
Daarom deed ik mijn kindjes altijd deze flexibele sloefjes aan. Mijn dochter die in de zomer begon te stappen leerde dit met dit soort sloefjes. Ze kunnen ook gerust buiten gebruikt worden maar wees er dan van bewust dat ze wel sneller vuil worden en slijten. Kan je peuter echt zonder problemen alleen stappen/lopen raad ik wel aan om je kindje buiten een schoentje aan te doen met iets stevigere zool. Maar dan zijn dit soort sloefjes voor binnen nog steeds geweldig handig.
Ze zijn ook voor kruipertjes heel fijn omdat je kindje hierdoor zijn sokjes niet verliest maar de sloefjes zelf ook niet uitkrijgt.


Hoe bepaal je nu de juiste maat slofjes voor jouw kindje? 

Best lastig want het opmeten van ienie-minie babyvoetjes is niet eenvoudig. We zullen proberen je hier enigszins mee te helpen.

Om de juiste maat van de slofjes te bepalen heb je echt de lengte van de voetjes nodig. Als je al eerder slofjes van een bepaald merk hebt gehad dan kun je vaak gewoon een maat groter doen maar wanneer dit niet het geval is adviseren wij altijd om eerst te meten. De afmetingen van de slofjes verschillen namelijk enorm per merk. Maat L van merk X kan wel een cm verschillen met maat L van merk Y.

Een mogelijke manier:

Om de juiste maat te bepalen kun het beste gebruik maken van een wit A4-papiertje. Heel gemakkelijk is het om hierbij een doos te gebruiken (bijvoorbeeld een schoenendoos). Deze zet je tegen de rand van het papiertje aan en plakt dit vast. Je kunt het vel papier ook gewoon tegen de muur aan leggen. Het voetje zet je nu op het papiertje tegen de doos aan (A), Je drukt de bovenkant van de voetjes wat naar beneden zodat de teentjes niet meer zo krullen (B) en zet aan de voorkant bij de grote teen een streepje op het papier (C). Dit is de lengte van het voetje die je gebruikt bij het bepalen van de maat.

Of een beetje een andere manier. 

Stappenplan voor het bepalen van de schoenmaat bij baby's:
 Trek een rechte lijn, langer dan de voet op een stuk papier. Als je een babyvoetje meet, kan het makkelijker zijn om het papier tegen de voet te houden.
Leg het papier op een plat oppervlak.
Zet een streepje op de lijn bij het puntje van de langste teen en de achterkant van de hiel.
Herhaal stap 1-3 voor de andere voet.
Meet nu de afstand tussen beide streepjes. 

Hou rekening met 0,5 tot 1,0 cm aan extra ruimte in het slofje zodat de voetjes genoeg ruimte hebben om te groeien.

Gebruik de omrekentabel bij het betreffende merkje om de juiste schoenmaat te bepalen.


LET OP! Dit is zijn algemene maattabellen. Neem als uitgangspunt bij het bepalen altijd het aantal centimeters van het babyvoetje (gemeten van hiel tot grote teen) en tel hier ongeveer 0,5 - 1 centimeter bij op. Let ook op de maatinformatie van het merk want de maten kunnen per merk verschillen.

Babyschoen maattabel/ omrekentabel:
Schoenmaat 16 = XXS = 9,5cm = 0-3 maanden
Schoenmaat 17 = XS = 10,5cm = 3-6 maanden
Schoenmaat 18 = S = 11,5cm = 6-12 maanden
Schoenmaat 19 = M = 12,5cm = 10-14 maanden
Schoenmaat 20 = L = 13,5cm = 12-20 maanden
Schoenmaat 21/22 = XL = 14,5cm = 16-22 maanden

Webshop gemaakt met EasyWebshop